Meg kell szakadni!
Rejtő Jenő - Farkas Zsolt
1990, Csiky Gergely Színház, Koltai Róbert
Grósz

Koltai - Grósz, a vigéc szerepében - pórusaiból áradó többezer éves félelemmel, s a fordulatokra belső reakcióit remekül kifejező mimikával és gesztusokkal reagál. Tekintetében ezredmásodpercek rezdüléseivel, amint fölméri: mit tegyen, mit válaszoljon. Ez a tekintet az életösztön parancsát tükrözi az űzött, elesett kisember számára.
(Wallinger Endre, Somogyi Hírlap, 1990.júl. 20.)

Remek produkció a kaposvári Csiky Gergely Színházban! A Koltai Róbert rendezésében bemutatott Rejtő-kabaré tomboló siker, a nézőtéren ülőket magával ragadja az előadás.
Koltai Róbert klasszikusa ennek a műfajnak. Amit színészként tud a kabaréról, azt most, rendezésével teljesítette ki. Mondhatni, hogy profi előadás minden szempontból: Rejtő Jenő felfedezése, a jelenetek kiválasztása, a színészi játék megkomponálása mind ezt igazolja. Gondolom, nem tévedek abban sem, hogy a színészek azért is brillíroztak, mert ugyanúgy élvezték a darabot, a közös játékot, mint a közönség. Nagyszerű, hogy a színpad és a nézőtér együtt lélegzik, minden színpadi "kikacsintásra" reagál a széksorokban ülő publikum.
(Varga Zsolt, Somogyi Hírlap, 1991. márc.27.)